Sidste nyt‎ > ‎

Min motivation for at få fiber til Stevnstrup

indsendt 25. mar. 2013 16.18 af Benny Hojholt   [ opdateret 25. mar. 2013 16.29 ]
Vi er en gruppe borgere i Stevnstrup der ihærdigt forsøger at overbevise byens borgere om at internet via fiber-forbindelse er med til at fremtidssikre byen.

Hvad vil det så sige at byen fremtidssikres mht. internet via fiber?

Vi må jo nok indrømme at det der internet nok er kommet for at blive ;-). Det vi har set over de seneste par år er at der tilbydes flere og flere services til brugerne.

Bl.a. tilbydes der film streaming over internettet, hvor man som kunde kan bestille og se lige netop den film eller den tv-serie som man nu har lyst til på det tidspunkt man selv bestemmer.

Der skal ikke megen fantasi til at forestille sig at en børnefamilie, som min, hurtigt kan komme i klemme med den eksisterende internetforbindelse. Jeg skal lige gense en fodbold/sports-begivenhed, ungerne ser en film, mens fruen i huset måske også er bagud med en udsendelse.

Eller ungerne der sidder og spiller online spil med vennerne, samtidig med at der snakkes over skype. Så er der ikke meget plads på linien til en snak med svigermor i udlandet.

Og ja! jeg tror på at der bliver mere og mere af denne slags brug af internettet.

Backup af vores digitale billeder og ”minder”

En ting som jeg ikke tror folk har tænkt over, men som jeg personligt har været meget glad for er, backup af alle de digitale billeder og videoer vi går og tager i løbet af året.

Hvor har folk deres backup af disse i dag? På den bærbare PC? på den stationære? på CD'ere? Mit gæt er at størstedelen opbevarer en backup (hvis der overhovedet er nogen) indenfor husets fire vægge. Hvad hjælper det hvis huset brænder? eller der har været indbrud.

Jeg anvender en online backup som hver nat tager backup af alle mine billeder, videoer og dokumenter. Og ja, jeg har kommet til at slette alle mine billeder ved en fejl og fået genetableret dem via backuppen. Det er simpelthen det værste at miste sine billeder.  Jeg betaler ca. 60 kr. om måneden for denne løsning, men så er der også gemt næsten 30 Gb data hos et kompetent firma.

Mht. TV er det en kærkommen lejlighed til at revurdere behovet. Måske er det ikke nødvendigt med den store Viasatpakke, når nu Waoo tilbyder en god TV-pakke, der kan kombineres med streaming ydelser fra Netflix, HBO, Viaplay eller andre. Her kunne der måske spares nogle penge her i huset.

Mine børn og jeg kan ikke få båndbredde nok, og derfor håber vi at fiberen kommer til byens områder og ikke kun til område 1, som har været hurtige til at se idéen.

At dømme efter diverse artikler på nettet og i aviserne, så tyder det på at også tilflyttere til byen samt virksomhederne prioriterer god infrastruktur (god og hurtigt bredbånd), så det er også værd at overveje mht. at fremtidssikre, om ikke sit eget forbrug af internet, så i det mindste sit hus.

Hvordan går det så med tilmeldingerne??

Status på kan bl.a. følges på http://fiber.stevnstrup.dk, og her kan det læses at Område 1 er i mål. Men område 2 og 3 halter godt bagefter.

 

 Område

Husstande         

Nødvendige     
bestillinger

Bestillinger 25/03-13

Lokal Kontakt     

 1

 182

55 

 60

Louise Skovgaard Christensen

 2

 221

66 

 35

Benny Højholt

 3

 250

75 

 39

Michael Arp Sørensen

  Hvad skyldes det ?

  • Er det fordi man vil vente til et senere tidspunkt,  for ikke at lade sig ”tvinge” med nu, men have ro til at tænke over det? Al respekt for at vi ikke skal ”tvinges” ud i hurtige beslutninger. Det vil jeg helle ikke selv. Men udfordringen med dette kampagnetilbud lige nu, er at nedgravning af fiber kun igangsættes i de områder der har den nødvendige tilslutning. Dvs. der kommer ikke fiber ude i vejen, som man bare kan ringe til Waoo og tilmelde sig senere på året. Dermed er muligheden forspildt.

Der kommer kun fiber i de områder der har opnået 30 % tilslutning. PT. Område 1

  • Er det fordi man ikke vil over på en ny teknologi? ”Det jeg har det er godt nok”? Men sagde vi ikke også dette mht. smartphones, Internet i det hele taget? Jamen alle nye tiltag har vel mødt denne holdning på et eller andet tidspunkt?

Udfordringen i min verden er simpelthen at byen mister nogle muligheder. Både for at tiltrække nye beboere, men også for at visse typer virksomheder kunne etablere sig i Stevnstrup, og dermed skabe arbejdspladser.

Det syntes jeg er ærgerligt. Lad os da kunne tilbyde andet end gode naboer, natur og en dagligbrugs :D.

  • Er det fordi man er nervøs over et eller andet. Jamen alle spørgsmål kan afklares med EnergiMidt, eller gennem de ambassadører der er i byen (se her på hjemmesiden). Tøv endelig ikke med at kontakte os, enten via mail, telefon, på hjemmesiden eller på facebook . HUSK Camperen ved brugsen her på tirsdag.
  • Er det fordi man har mobil bredbånd via 4G eller 3G? Jamen det er bare ikke stabilt nok og der er ikke dækning i hele byen. Desuden kræver det også at der investeres i en router der understøtter deling af mobil bredbånd, hvis alle i husstanden skal have glæde af det. Desuden vil flere brugere på 3G/4G og lange afstande til masten, forringe kvaliteten af bredbånd (iflg. Undersøgelse af Dansk Industri – se på hjemmesiden fiber.stevnstrup.dk).

Apropos Dansk Industi. Så prøv at læse deres publikation ”6 punkterede myter ” om energiselskabernes fibernet. Den åbner for mange argumenter.

Som I nok kan læse, så er jeg af den overbevisning at god infrastruktur er med til at fremtidssikre byen. Fiber er en del af god infrastruktur.

Så…. Kom nu stevnstrup!

Comments